+421 2 32113310, info@rcsvet.cz

+420 7200 20 277 , info@rcsvet.cz

Pondělí - Pátek: 9.00 - 17.00

Objednávka nad 2200 Kč DOPRAVA ZDARMA

Classic Kit letadlo A11007 - Fairey Gannet AS.1/AS.4 (1:48)

CF_30-A11007
5063129019617
Model letadla ke slepení. Velikost: 1:48; 29 cm.Balení obsahuje: 334 dílků ke slepení.
1 374,00 Kč
S DPH
Počet
Skladem

Rádi Vám poradíme s výběrem. 

emailinfo@rcsvet.cz

phone+420 7200 20 2770

Pondělí - Pátek: 9.00 - 17.00

visa

  • Jen originální zboží
  • Zboží kupované u nás je od vyhradních dovozců značek.
  • Záruční a pozáruční servis
  • Prodloužená záruka
  • V případě reklamace si zboží sami vyzvedneme.

  • Nechceme, aby zákazník, který nám důvěřuje a nakupuje v našem obchodě, nesl v případě reklamace jakékoli náklady.

Model letadla ke slepení. Velikost: 1:48; 29 cm. Balení obsahuje: 334 dílků ke slepení.
c Informace o originálu a modelu:
Letoun Fairey Gannet, který musí být jistě považován za jeden z nejvýraznějších typů letadel, které kdy sloužily u Fleet Air Arm, byl stejně schopný jako jedinečný a význam měl i fakt, že se jednalo o jediný poválečný vojenský kontrakt, který získala slavná společnost Fairey Aviation Company. Gannet, pravděpodobně nejméně konvenční sériově vyráběný letoun od společnosti Fairey, byl vyvinut v reakci na požadavek Královského námořnictva z roku 1945 na pokročilý protiponorkový stíhač s turbovrtulovým motorem pro letadlové lodě, který by byl dostatečně odolný, aby vydržel náročný provoz na moři.

Gannet, který se měl stát odpovědí na nedávné rozšíření sovětského ponorkového loďstva na počátku studené války, byl vybaven nejmodernějším elektronickým detekčním zařízením, a pokud nepřátelskou ponorku odhalil, mohl ji označit, sledovat a v případě potřeby na ni zaútočit pomocí bomb, hlubinných náloží, raket a akustických torpéd odpalovaných ze vzduchu.

Jedním z prvků, které Gannetu vtiskly jeho jedinečný vzhled, bylo použití inovativní pohonné jednotky Armstrong Siddeley Double Mamba. V přídi Gannetu byly vedle sebe umístěny dva plynové turbínové motory, které měly společnou převodovku, ale oba pracovaly nezávisle a každý motor poháněl jednu z koaxiálně umístěných protiběžných vrtulí. Kromě toho mohly motory pracovat na kerosin, a dokonce i na naftu, která byla bezpečnější na manipulaci a méně rafinovaná než tradiční letecká paliva.

Tato koncepce poskytovala posádkám Gannetů více než dostatečný výkon pro operace na letadlových lodích a zároveň jistotu dvou motorů při dlouhých oceánských hlídkách. Za letu mohl pilot vypnout jeden z motorů, aby šetřil palivem, čímž sice snížil maximální rychlost Gannetu, ale prodloužil čas, který mohl strávit ve vzduchu. Obvykle pilot během dlouhé hlídky motory střídal, přičemž každý z nich běžel přibližně hodinu, než se přepnul na druhý motor – motor umístěný na levoboku poháněl přední vrtuli.

Dalším unikátním prvkem konstrukce Gannetu byl systém skládacích křídel s dvěma překlady, který byl navržen tak, aby umožnil bezpečný provoz tohoto velkého letounu a jeho uložení na palubě některé z relativně malých letadlových lodí Royal Navy. Když pilot zapnul rozkládání křídel, tento důmyslný systém nejen připravil křídla k letu, ale také automaticky připojil všechny systémy řízení letu, hydraulická spojení a palivové potrubí k hlavnímu systému, a to bez jakéhokoli zásahu pozemní posádky.

Z ostrého provozu existují zprávy, že Gannet měl natolik robustní konstrukci, že když jeden letoun po provedení obzvláště prudkého manévru ztratil vnější části obou křídel, dokázal se přesto bezpečně vrátit na svou domovskou letadlovou loď, což mohlo jedině ještě přispět k oblibě, v jaké ho měly jeho posádky.

Fairey Gannet se osvědčil jako mimořádně odolný a vysoce účinný protiponorkový letoun, který mohl nést působivou škálu útočné munice a který byl schopen útočit na ponorky jak na hladině, tak pod vodou, když se snažily uniknout jeho pozornosti. Oblíbily si ho jak letecké posádky, tak pozemní personál. Nakonec bylo vyrobeno 348 kusů, které kromě britské Fleet Air Arm sloužily také v námořnictvech Austrálie, Německa a Indonésie.

Detaily modelu:
Měřítko: 1:48
Počet dílů: 334
Délka: 290 mm
Šířka: 344 mm
Výška: 87 mm
Obtížnost: 4
Body Flying Hours: 4

Doporučeno pro děti od 8 let.

Upozornění: Nebezpečí udušení! Výrobek obsahuje malé části. NEVHODNÉ PRO DĚTI DO 3 LET!

AIRFIX
CF_30-A11007
5 ks

Parametry

Plastové
Ano

Specifické reference

ean13
5063129019617

16 dalších produktů ve stejné kategorii:

Komentáře (0)
Na tento produkt momentálně není přidána žádná recenze.
DOPRAVA ZDARMA Objednávka nad 2800 Kč DOPRAVA ZDARMA
Rádi vám poradíme Svěřte výběr Vašího nového modelu profesionálů!
RC SERVIS Zajišťujeme pozáruční servis RC modelů.
UŽ 20 LET S VÁMI! Velmi si vážíme, že jste u toho s námi