+420 720 020 277

+420 7200 20 277 , info@rcsvet.cz

Pondělí - Pátek: 9.00 - 17.00

Objednávka nad 2200 Kč DOPRAVA ZDARMA

Vanguard Models H.M. Cutter Alert 1777 1:64 kit

AS_KR-25311
5060778340109

Stavebnice modelu lodi Vanguard Models H.M. Cutter Alert 1777 v měřítku 1:64. Stavba převážně ze dřeva s drobnými doplňky, laserem řezané díly, mosazné kování. Model s velkým množstvím detailů. Výhodou stavebnice je detailní obrázkový manuál kroku pro kroku.

11 135,00 Kč
S DPH
Počet
Skladem

Rádi Vám poradíme s výběrem. 

emailinfo@rcsvet.cz

phone+420 7200 20 2770

Pondělí - Pátek: 9.00 - 17.00

visa

  • Jen originální zboží
  • Zboží kupované u nás je od vyhradních dovozců značek.
  • Záruční a pozáruční servis
  • Prodloužená záruka
  • V případě reklamace si zboží sami vyzvedneme.

  • Nechceme, aby zákazník, který nám důvěřuje a nakupuje v našem obchodě, nesl v případě reklamace jakékoli náklady.

Stavebnice modelu lodi Vanguard Models H.M. Cutter Alert 1777 v měřítku 1:64. Stavba převážně ze dřeva s drobnými doplňky, laserem řezané díly, mosazné kování. Výhodou stavebnice je detailní obrázkový manuál kroku pro kroku. Maketa Alert zachycuje loď po její přestavbě s dvanácti šestiliberními děly a kompletní sadou dvanácti otočných půlliberních děl, což dává celkovou výzbroj dvacet čtyři děl. Stavebnice modelu byla navržena tak, aby byla co nejpřesnější, jak v měřítku, tak v detailech. Za tímto účelem bylo veškeré kování, trupu a paluby vyrobeny a zkonstruovány na zakázku a nebyly použity žádné standardní díly.

Informace o předloze

Alert byl postaven v Doveru Henrym Laddem a spuštěn 24. června 1777, byla to největší fregata Royal Navy. Původně měl Alert deset čtyřliberních lafetových děl a šest až dvanáct půlliberních otočných děl. Loď byla jednou z patnácti fregat postavených pro Royal Navy v letech 1777 až 1778. Menší fregaty byly často vyrobeny soukromými loděnicemi a poté odkoupeny námořnictvem, ale Alert byla pro vojenské účely postavena už od základu.

V únoru 1778 byl Alert zakotven v Plymouthu kvůli generální opravě. Na trupu byly provedeny některé úpravy, deset čtyřliberních lafetových děl bylo nahrazeno dvanácti šestiliberními děly, čímž se hmotnost zvýšila o 30 %. Zbraně byly změněny, protože šestiliberní kulky byly snadněji dostupné a samozřejmě účinnější. Díky vylepšené výzbroji byla posádka Alert navýšena z šedesáti na osmdesát mužů. Přezbrojená fregata se vrátila do služby pod vedením nového velitele, poručíka Williama George Fairfaxe. V květnu 1778 byl Fairfax povýšen na velitele a Alert byl překlasifikován na šalupu, aby splnil požadavky admirality. 17. června 1778 Alert spolu s fregatou Arethusa zahlédli a stíhali francouzskou fregatu Belle Poule a ozbrojený remorkér Coureur. Poslední jmenovaný byl lodí Alert předstižen a kapituloval. 8. července téhož roku byl Alert překvapen a unesen francouzskou fregatou Junon během nezávislé operace při hledání nepřátelské flotily. 15. prosince 1779 byl Alert ztracen beze stopy.

Obal s fotografií hotového modelu

Stylová krabice s fotografií hotového modelu je pečlivě, vkusně a kvalitně graficky vyvedena a obsahuje název, technické údaje a měřítko modelu.

Co naleznete v balení

Po otevření víka krabice naleznete dřevěné díly modelu z překližky, sadu lišt, drobné součásti uzavřené v sáčcích, sadu výkresů a manuál.

Sada výkresů

Set obsahuje kompletní sadu výkresové dokumentace modelu v měřítku 1:1 s obrázky jednotlivých detailů. Na výkrese jsou v měřítku nakresleny montážní sestavy, jejich kompletace a to včetně stěžňů a ráhen a způsob vázání lanoví. Vícejazyčný postup stavby rámcově upravuje logické sestavení jednotlivých komponentů.

Vlastnosti
  • Dvojité plaňkování z lipového a hruškového dřeva
  • Laserem řezané materiály z hruškového dřeva, MDF, 0,8 mm překližky pro spodní paluby a čiré akrylátové sklo pro stojan
  • 3 listy mosazných fotoleptaných dílů
  • Tyčky z lipového dřeva pro stěžně a ráhna
  • Pláty z hruškového dřeva
  • 7 různých velikostí lanoví v přírodní i černé barvě
  • 12 černých a 12 půlotočných děl z pryskyřice
  • 56 stran plnobarevného návodu velikosti A3
  • Stojan pro hotový model
  • Všechny ostatní materiály a příslušenství potřebné k sestavení modelu
  • Spodní paluba z 0,8 mm březové překližky
  • Laserem řezané pláty z hruškového dřeva s dodatečnými leptanými detaily na bocích
  • Plachta pro všechny stěžně
  • Resinovaná kotva
  • Laserem rytá deska z javorové dýhy s podrobnější replikou prken a hřebíků
Historie značky:

Společnost Vanguard Models založil známý konstruktér lodních modelů Chris Watton, který se u Amati zasloužil o poslední konstrukce modelů lodí, zejména v sérii Victory Models. Nyní, jako samostatný výrobce důsledně realizuje svou ambici o co nejlepší věrnost originálu a nejvyšší kvalitu materiálu. Nekompromisně zavedl zejména výrobu dílů z ušlechtilého dřeva s laserovým gravírováním a je pro něj také důležité vyrobit dokonalé konstrukční návody se stovkami barevných fotografií tak, aby modely byly potěšením ze stavby i pro nezkušené modeláře. Vysoká kvalita materiálu a promyšlená konstrukce rozhodně to stojí za to.

Stavební obtížnost 3

Modely maket lodí pro pokročilé vyžadují předchozí zkušenosti se stavbou modelů a zvládnuté techniky jednotlivých technologických kroků, jako je lepení, ohýbání, barvení, šití plachet, apod. Je nutné se orientovat ve výkresové dokumentaci, jednotlivé kroky a i celý postup si rozvrhnout. Případné detaily je je nutné si nastudovat a je potřeba počítat s tím, že stavba vyžaduje určitou míru kreativity a samostatnosti, protože návod se nemusí zabývat výrobou každého detailu.

Modely jsou obsáhlé a detailní, jejich dokončení trvá dlouho dobu a vyžaduje spoustu dokončovací prací na dílech.

Vanguard Models
AS_KR-25311
1 ks

Parametry

Měřítko
1:64
Konstrukce
Dřevěná
Délka
673 mm
Druh stavebnice
Kit
Typ
Stolní model
Šířka
256 mm
Výška
517 mm
Stavební obtížnost
Pokročilý

Specifické reference

ean13
5060778340109

Mohlo by vás také zajímat

16 dalších produktů ve stejné kategorii:

Komentáře (0)
Na tento produkt momentálně není přidána žádná recenze.
DOPRAVA ZDARMA Objednávka nad 2800 Kč DOPRAVA ZDARMA
Rádi vám poradíme Svěřte výběr Vašího nového modelu profesionálů!
RC SERVIS Zajišťujeme pozáruční servis RC modelů.
UŽ 20 LET S VÁMI! Velmi si vážíme, že jste u toho s námi